Curtea Constituţională se va pronunţa asupra demiterii lui Ion Muruianu

Embed:

Curtea Constituţională va spune, astăzi, dacă Ion Muruianu a fost demis legal din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, în iulie. Magistraţii vor da un răspuns la solicitarea comuniştilor, care sunt convinşi că deputaţii din alianţa de guvernare au comis un abuz, când l-au lipsit de funcţie.

PCRM argumentează că decizia de demitere a lui Muruianu a fost luată în lipsa unei propuneri a Consiliului Superior al Magistraturii.

Reprezentanţii Coaliţiei afirmă însă contrariul. Ei spun că magistratul a fost demis pe motiv de neexercitare a funcţiilor de serviciu, stabilite în legea cu privire la Curtea Supremă de Justiţie, dar şi pentru implicare politică.

Amintim că, parlamentul l-a mai demis pe Ion Muruianu şi în 2010 pentru numărul mare de dosare pierdute la CEDO. Ulterior, Curtea Constituţională a calificat decizia ilegală, iar magistratul a fost repus în funcţie. Tot în 2010, Ion Muruianu a ajuns în centrul unui scandal, după ce i-a numit pe jurnalişti "câini turbaţi, periculoşi pentru societate".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu