Curtea Constituţională din România va anunţa pe 31 august verdictul în cazul referendumului

Embed:

Curtea Constituţională din România îşi schimbă decizia de la o zi la alta. Instanţa a devansat şedinţa asupra referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu de pe 12 septembrie pe 31 August. Între timp, preşedintele suspendat a declarat că revenirea la Palatul Cotroceni nu mai este principala miză politică.

Guvernul României are termen până pe 31 august să trimită Curţii Constituţionale listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat refendumul din 29 iulie. În aceeaşi zi, judecătorii vor da verdictul pentru validarea sau invalidarea plebiscitului. În timp ce Curtea îşi amână decizia, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, susţine că este dispus să aştepte cât va fi necesar.

"Revenirea la Palatul Cotroceni nu mai este principala miză. Pentru sănătatea democraţiei în România este esenţial ca acest referendum să fie analizat în toate detaliile lui", a declarat preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu.

Între timp, războiul politic de la Palatul Cotroceni continuă. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, i-a demis pe consilierii prezidenţiali ai lui Traian Băsescu. Biroul Electoral Central de la Bucureşti a anunţat o prezenţă sub pragul de validare, de 46,24%.

Conform legii, pentru ca plebiscitul să fie validat este necesară o prezenţă de 50 la sută plus unu.

Pe aceeaşi temă