Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Dodon privind legea anti-propagandă

Embed:

Legea antipropagandă, adoptată la sfârşitul anului trecut, NU contravine Constituției. Decizia a fost pronunţată astăzi de Curtea Constituţională, care a respins sesizarea depusă de şeful statului Igor Dodon.

Preşedintele susţine că legea îngrădeşte dreptul la informaţie. De cealaltă parte, magistraţii Înaltei Curţi sunt de părere că documentul nu limitează acest drept, dar are scopul de a securiza spaţiul informaţional al ţării.

Potrivit magistraţilor, această practică este aplicată în mai multe ţări europene. Legea permite transmisia programelor de TV şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic din statele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, dar și din ţările europene, Statelor Unite ale Americii și din Canada.

Documentul prevede sancţiuni de la 40.000 până la 70.000 de lei pentru cei care nu respectă legea. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o sută de mii de lei, iar pedeapsa cea mai aspră, aplicată de CCA, va fi retragerea licenţei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu