Curtea Constituţională a respins sesizarea deputaţilor Partidului "ŞOR"

Embed:

Curtea Constituţională a respins sesizarea deputaţilor Partidului "ŞOR", care au contestat decizia de ridicare a imunităţii colegelor lor de fracţiune, Marina Tauber şi Reghina Apostolova. Potrivit unui comunicat emis de Înalta Curte, sesizarea a fost respinsă, deoarece în privinţa celor două s-a acţionat legal.

Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională în data de 19 septembrie de deputaţii Igor Himici, Vadim Fotescu şi Denis Ulanov, la trei zile după ce Parlamentul a votat pentru ridicarea imunităţii Marinei Tauber şi Reghinei Apostolova, la cererea procurorului general interimar Dumitru Robu. Ambele au fost reţinute acum o săptămână de către procurorii anticorupţie. Ulterior, Tauber a primit arest la domiciliu, iar Apostolova, control judiciar.

Deputaţii partidului Şor au acuzat poliția de abuz şi au susţinut că operațiunea de reținere ar fi avut loc înainte de a le fi ridicată imunitatea. Tauber şi Apostolova sunt vizate în dosarul privind jaful din sistemul bancar.

În prezent, Marina Tauber se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Avocatul deputatului Partidului "Şor", Iulian Balan, a declarat pentru postul nostru de televiziune că magistraţii Curţii de Apel Chișinău vor decide mâine, dacă va fi sau nu schimbată măsura de arest preventiv. Tot el ne-a spus că procurorii urmează să ceară pentru aceasta 30 de zile în izolator.

Până joi, Curtea de Apel urmează să ia o decizie şi în privinţa Reghinei Apostolova, care este cercetată sub control judiciar.

Lasă un comentariu