Curtea Constituţională a decis: Serafim Urechean rămâne preşedinte la Curtea de Conturi

Embed:

Curtea Constituţională a decis că Serafim Urechean va deţine şi în continuare funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi. Astfel, hotărârea Parlamentului din 21 aprilie 2011 privind numirea în funcţia de Preşedinte al Curţii de Conturi a lui Serafim Urechean a fost declarată constituţională.

Potrivit magistraţilor niciun argument al sesizării adresate Curţii Constituţionale de a considera că numirea lui Urecheanu a avut loc cu admiterea unor încălcări grave ale legislaţiei în vigoare nu poate fi reţinut de Curte.

În opinia PCRM, numirea lui Urechean a avut loc cu admiterea unor încălcări grave ale legislaţiei în vigoare şi nu ar fi întrunit condiţiile prevăzute de lege. "A deţinut în ultimii doi ani funcţii publice, are dublă cetăţenie, nu ar avea studiile necesare şi mai are doar un an până la pensie", acestea sunt neregularităţile invocate de comunişti.

Serafim Urechean a fost numit preşedinte al Curţii de Conturi pe 21 aprilie 2011, la propunerea Partidului Liberal-Democrat, cu votul unanim al deputaţilor Alianţei pentru Integrare Europeană.

Amintim că încă la începutul lunii mai, comuniştii au depus la Curte o sesizare, prin care au contestat numirea fostului preşedinte al Alianţei Moldova Noastră în această funcţie.

Astăzi, 7 iulie, Curtea Constituţională s-a  pronunţat  asupra legalităţii numirii lui Serafim Urechean în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu