Cursuri online pe timp de carantină. Elevii spun că iniţiativa Ministerului Educaţiei e binevenită

Embed:
Carantina-i carantină, însă examenele de bacalaureat şi cele gimnaziale nu le-a anulat nimeni. Cel puţin deocamdată. Ministerul Educaţiei a creat o platformă online, unde pot fi găsite cursuri video cu explicaţii la fiecare item care va fi dat în testul final şi detalii despre baremul de notare.

Mihaela Secrieru este elevă în clasa a 12-a la un liceu din Nisporeni. Ea spune că iniţiativa Ministerului Educaţiei e binevenită:"Aceste materiale prezentate sunt binevenite pentru noi elevii fiindcă din cauza carantinei noi pierdem mult din materialul de studii şi suntem siguri dacă vom putea recupera. Ideal este că prin această soluţie fiecre dintre noi ne putem îmbogăţi cunoştinţele pentru susţinerea bacalaureatului".

"Chiar ieri de când au apărut aceste materiale video am început deja să ma uit. Sunt foarte utile. Aştept să apară cel de la geografie pentru că acolo grijile sunt mult mai mari", a precizat Ion Tabără, elev în clasa a XII-a.

Materialele video vor fi difuzate, de luni până vineri, de către postul public de televiziune Moldova 1, iar sâmbătă și duminică vor fi în reluare pe Moldova 2. De asemenea, acestea pot fi găsite pe site-urile oficiale şi paginile de facebook ale Ministerului Educaţiei şi cele ale Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare.

"Am făcut aceste tutoriale fiind conştienţi de faptul că nu toţi copii au acces la resurse online, s-ar putea să nu aibă computer acasă. Aceste tutoriale sunt făcute în baza metodologiei de examinare şi sunt făcute la un nivel foarte înalt cu participarea unor profesori de performanţă", a declarat Natalia Grîu, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Instituţiile de învăţământ din ţară sunt închise din 11 martie.
loading...

Lasă un comentariu