Cursuri gratuite pentru elevii pasionaţi de film şi fotografie. În capitală a fost deschis un atelier

Embed:

Elevii pasionaţi de film şi fotografie îşi pot aprofunda cunoştinţele în domeniu la un nou atelier deschis în capitală. Timp de două zile, tinerii lucrează la scurtmetraje şi tot ei scriu scenariile. De asemenea, adolescenţii sunt şi actori în propriile producţii.

Călin Căuş, unul dintre participanţii la cursuri, şi-a descoperit pasiunea pentru film în urmă cu un an. La doar 16 ani, el a realizat mai multe filmuleţe, care au adunat peste 12.000 de vizualizări pe internet.

"Am început prin a filma în public nişte farse cu camera ascunsă. Mă inspir de la oamenii care au nişte realizări majore în acest domeniu. Am idei să realizez mai multe serii, ceva care oamenilor le place", a menţionat tânărul.

Deşi sunt la început de drum, tinerii au planuri măreţe pentru viitor:

"Am aparat foto profesional şi de asta şi a venit pasiunea pentru foto-video. Acum regizăm un film, scriu scenariul unui film despre dreptul la intimitate".

"În atribuţiile mele intră să filmez şi să exprim sentimentele personajelor filmate".

Elevii sunt ghidaţi de specialişti în domeniu. "Vrem să sensibilizăm opinia publicului şi să ajungă filmuleţele la fiecare dintre noi. Prin acest training îi învăţăm pe tineri să facă un produs cap-coadă, ei să filmeze, ei să monteze", a precizat organizatorul Dana Maxim.

Cursurile foto-video organizate de Centrul Media pentru Tineri sunt gratuite, iar la ore pot participa elevii care au între 13 şi 18 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu