CURSA MAŞINILOR DE VITEZĂ. În oraşul Bălţi va avea loc Cupa Independenţei la Drag Racing

Embed:

Toţi cei care adoră combinația dintre adrenalină și mașinile puternice îşi pot da întâlnire duminica viitoare la competiţia de Drag Racing, cursă de accelerare pe distanţa de 402 metri.

A treia etapă a Campionatul Republicii Moldova, denumită de organizatori şi "Cupa Independenţei", se va desfăşura pe Aeroportul Internaţional din Bălţi şi va aduna aproximativ 40 de participanţi atât din localitățile moldovenești, cât şi de peste hotare.

Eugen Dron este unul dintre piloţii care vor concura la această competiţie. El susține că îşi pregăteşte cu mare grijă bolidul pentru asemenea curse.

"Se verifică toate elementele ce au fost schimbate sau perfecţionate. Testăm totul electronic şi ne pregătim de cursă. Dar până la asta este un drum foarte lung pentru a pregăti maşina pentru astfel de curse", a spus Eugen Dron, pilot.

Maşinile specializate pentru Drag Racing diferă în totalitate de cele obişnuite.

"Neobişnuit este această turbină, care are capacitatea de a da 1000-1100 de cai putere. Este şi un colector de admisie mai mare, nu ca la o maşină obişnuite. Aici avem un schimbător de viteză mai neobişnuit, care îmi permite să schimb vitezele mai rapid. Cutia tot nu este simplă. E făcută pentru sport şi îmi permite să schimb vitezele la turaţii maxime", a spus Eugen Dron, pilot.

Întreţinerea unor astfel de vehicule este costisitoare, mai ales că şi combustibilul este altfel decât la maşinile obişnuite.

"Un litru de benzină e în jur la 30 de lei. Este combustibil special. Se numeşte E-85 deoarece 85 la sută e compus din etanol bio şi 15 sunt amestecuri, nu ştiu cum se numesc, dar ajută la pornirea motoarelor", a spus Eugen Dron, pilot.

Organizatorii promit un show de zile mari, dar şi premii generoase pentru câştigători.

"Am pregătit pentru cel mai rapid, pentru cel mai puternic 1000 de euro. Cred că va fi o mare luptă pentru cel mai important trofeu al competiţiei "Cupa Independenţei", a spus Vladimir Rusu, organizator.

Competiţia va începe duminică, 26 august, de la ora 10:00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu