Cursă inedită la Orheiul Vechi. Atleţi profesionişti şi amatori participă la prima tabără de alergare pe teren accidentat

Embed:

Cursă inedită la Orheiul Vechi. Mai mulţi atleţi profesionişti şi amatori participă în aceste zile la prima tabără de alergare pe teren accidentat din ţară. Timp de trei zile, sportivii iau parte la cursele de maraton şi semi-maraton explorând totodată şi peisajele pitoreşti. 

Sportivii s-au trezit la 5 dimineaţa pentru a face o tură de alergare pe stâncile de la Orheiul Vechi. Înainte de maraton, aceştia au făcut o încălzire uşoară.

"Comunitatea de alergători Run Moldova prin astfel de acţiuni, încearcă să-i stimuleze pe alergătorii moldoveni, şi cei de peste hotare, să descopere Moldova prin alergare", a declarat organizatorul Iulian Bercu. 

Tabara de alergări pe teren accidentat a reunit în jur 40 de atleţi profesionişti şi amatori.

"Este un rucsac, care are un burduf cu apă de un litru, este suficient pentru mine. Şi de aici bei apă", a spus sportiva Ana Goncearuc. 

Tinerii s-au împărţit pe echipe şi au alergat fie 25, fie 45 de kilometri:

"Am alergat până acum în jur de opt kilometri, timp de 50 de minute aproximativ. Se anunţă o zi destul de caldă, aşa că am decis să alergăm pe răcoare încă".

"Persoanele care rămân în urmă totdeauna sunt aşteptate, nu alergăm la un timp. Alergăm pt că ne place să o facem asta împreună".

Tabăra se va încheia duminică.

La eveniment participă atleţi din Moldova şi România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu