Cursă dramatică în Cupa Mondială de schi alpin. Henrik Kristoffersen şi-a adjudecat victoria

Embed:

Norvegianul Henrik Kristoffersen a câștigat cursa de slalom de la Adelboden, în Elveția, în Cupa Mondială de schi alpin, aceasta fiind a treia victorie stagională și a șaptea din cariera schiorului în vârstă de 21 de ani.

Scandinavul a fost pe locul al treilea după prima manșă, una în care rusul Alexandr Horoșilov a fost cel mai rapid. Manșa secundă a schimbat ierarhia, Kristoffersen schiind excelent și instalându-se pe prima poziție.

Austriacul Marcel Hirscher, liderul sezonului în Cupa Mondială, a încheiat pe locul al doilea, cu un timp cumulat cu doar șase sutimi inferior celui al învingătorului, în vreme ce Horoșilov a schiat slab în manșa secundă și a ocupat doar poziția a treia.

În clasamentul general al stagiunii, Hirscher și-a consolidat locul întâi, având acum 165 de puncte avans față de al doilea clasat, norvegianul Aksel Lund Svindal.

Schiorii vor rămâne în Elveția, dar se mută la Wengen, unde între 15 și 17 ianuarie sunt programate trei curse: o combinată alpină, o coborâre și un slalom.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu