Cursă de caritate pe biciclete. Zeci de amatori de ciclism, colectează bani pentru persoanele care suferă de cancer

Embed:

Zeci de amatori de ciclism şi-au dat întâlnire pentru a participa la o cursă de caritate. Banii colectaţi vor fi donaţi unei asociaţii care oferă suport persoanelor care suferă de cancer. În cadrul cursei, "Foc la Ghete pe Biciclete", participanţii au parcurs 94 de kilometri, drumul tur-retur Chişinău-Orhei.

Dorinţa de a ajuta bolnavii de cancer i-a motivat pe ciclişti să se înscrie în cursă. Aceştia spun că s-au antrenat intens pentru competiţie.

"Particip des la marafoane, dar aşa ca amator. Am decis pentru că sunt adeptul unui mod sănătos de viaţă de asta nu scap nicio ocazie pentru a face sport."

"Am ales să particip la această cursă pentru a susţine copiii cu boli incurabile şi pentru a promova un mod sănătos de viaţă în rândul tinerilor."

"Este o posibilitate bună de a combina sportul cu o acţiune de caritate, de asta şi sunt aici".

Primul popas al cicliştilor a fost la 17 km distanţă de oraş. Chiar dacă traseul a fost cu multe pante, participanţii erau plini de forţe.

"Ritmul a fost accesibil, a fost normal, puţin cald şi începe să fie tot mai cald şi mai cald, asta este mai mare problemă decât ritmul."

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia "Angelus Moldova".

"Ei toţi acum fac un act de curaj, pentru că scopul acestui eveniment este colectarea de fonduri, dar şi ridicarea gradului de conştientizare faţă de nevoia acută de îngrijiri paleative de la noi din ţară",a spus organizatoarea Cristina Cuciurca.

În cadrul cursei "Foc la Ghete pe Biciclete" au participat în jur de 20 de ciclişti amatori. Fiecare dintre ei au venit cu donaţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu