CURIOZITĂŢI NEŞTIUTE privind alegerile locale 2015. Află lucruri INTERESANTE (VIDEO)

Embed:

Cel mai tânăr candidat independent la funcţia de primar este un bărbat de 25 de ani, iar candidatul cel mai tânăr la funcţia de consilier are 20 de ani. Datele au fost prezentate de preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

Totodată, cel mai tânăr candidat la funcţia de primar din partea unui partid politic are vârsta de 25 de ani (sunt 19 candidaţi care au această vârstă). La funcţia de consilier din partea unui partid sunt înregistrate 85 de persoane care au vârsta de 18 ani.

Cel mai în vârstă candidat independent la funcţia de primar are 71 de ani. Cel mai în vârstă consilier independent de pe lista unui partid are de 74 de ani. 

Dacă e să vorbim de cei mai în vârstă candidaţi numiţi de partidele politice, atunci este de menţionat că cel mai în vârstă primar are 86 de ani, iar cel mai în vârstă consilier-88 de ani.

Moldovenii vor alege astăzi aproximativ 900 de primari din întreaga ţară. La scrutinul local va fi aleasă conducerea a trei municipii, Chişinău, Bălţi şi Comrat, dar şi a 52 de oraşe şi a peste 840 de sate şi comune. Aleşii locali vor obţine mandate pe o perioadă de patru ani. 

Totodată, la alegerile locale generale urmează să fie aleşi peste 10.600 de consilieri săteşti şi orăşeneşti, 1.120 de consilieri raionali şi 898 de primari.

Ca şi la scrutinul din 2011, cei mai mulţi concurenţi s-au înregistrat în municipiul Comrat, unde pentru funcţia de consilier luptă 78 de candidaţi. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt independenţi.

În municipiul Chişinău, în cursa electorală s-au înscris 17 candidaţi pentru fotoliul de edil al oraşului şi 37 de concurenţi pentru funcţia de consilier municipal.

În Bălţi lupta se dă între 11 candidaţi. Pentru a fi declarate valabile, la urnele de vot trebuie să se prezinte cel puţin 25 la sută dintre alegătorii din circumscripţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu