Curioşi să afle mai multe despre energia regenerabilă, zeci de persoane au mers la "SunDa-i Fest"

Embed:

Zeci de persoane au mers astăzi în centrul Capitalei la "SunDa-i Fest", care a încheiat Săptămâna Europeană a Energiei Durabile. La eveniment, vizitatorii au putut admira tehnologii performante de producere a energiei regenerabile. Organizatorii au pregătit şi surprize pentru copii, care au avut parte de traininguri.

Copiilor li s-a explicat, prin jocuri, ce este atracția, electricitatea statică și multe altele.

Părinţii au rămas mulţumiţi de aceste lecţii organizate special pentru copii.

Organizatorii au împărţit teritoriul în patru părţi - pământ, aer, lumină şi apă.

"Acesta este un armonograf, un aparat care fixează scăderea oscilaţiilor. Jos sunt nişte obiecte, care în contragreutate încep mişcarea de oscilaţie. Fără electricitate este un aparat mecanic", a spus participantul festivalului, Alexandru Canonic. 

Autorităţile fac apel la oameni să folosească energia regenerabilă pentru a proteja mediul înconjurător.

"În ultimii ani de zile ponderea şi implicarea energiei verzi în economia naţională este în creştere. În prezent după ultimele calcule contribuţia lor la produsul intern brut este de peste 13 la sută. Până la anul 2020 vrem să ajungem la nivelul de 20 la suta", a spus ministrul Economiei, Octavian Calmâc. 

Evenimentul a culminat cu un concert susţinut de mai multe formaţii, a căror instrumente au funcţionat pe bază de energie regenerabilă.

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile în Republica Moldova a ajuns la a patra ediţie. În Europa, acest eveniment este organizat din anul 2006.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu