Curicula naţională în educaţie va fi modificată conform necesităţilor elevilor. Cand urmeză să fie aprobată (VIDEO)

Curicula şcolară se va moderniza şi se va dezvolta. Declaraţia a fost făcută de ministrul Monica Babuc, după şedinţa săptămânală a PDM.

"Necesitatea modificarii a curiculei națională, conținutul curicularei noastre şcolare, deseori este extrem de complexă și care îngreunează capacitatea elevilor de a simila nu doar materii dar de a merge şi a efectua activități extrașcolare".

Monica Babuc a vorbit despre necesităţie elevilor şi adaptarea curiculei naționale la realitățile zilei,stfel încât absolvind studiile, elevii să fie adaptați condițiilor de viață și înarmați cu acele cunoștințe de care au nevoie și pe care şi le doresc pe parcursul lor profesional.

"Din start vreau să subliniez, nu este vorba de o inițiativă de uşurare a "sarcinilor elevilor" și de o simplificare a modului în care se vede calitatea instruirii educației elevilor. Este o readaptare a curiculei naționale la realitățile zilei, atunci când avem nevoie de mai multe parcursuri personalizate ale elevilor în dependență de obțiunile și predilecțiile lor în materie și avem aici nevoie de adaptare a curiculei naționale la realitățile zilei, astfel încât absolvind studiile, elevii să fie adaptați condițiilor de viață și înarmați cu acele cunoștințe de care au nevoie și pe care şi le doresc pe parcursul lor profesional".

Ministerul educației a creat 30 de grupuri de lucru, constituite din 500 de membri care evaluează conținutul curiculei la fiecare dișciplină școlară, inclusiv testele de bacalaureat în perioada 2015-2017 în vederea corespunderii acestora cu curicula școlară.

"În noiembrie, Ministerul va organiza în patru zone ale țării, nord, sud, centru și UTAGăgăuzia, discuții publice cu pedagogii, elevii, părinți, cadre didactice, cadre universitare, menegeri școlari reprezentanții societății civile care vor ține de modernizarea și dezvoltarea curiculelor școlare. În baza acestora Ministerul va elabora proiectul de concept de modernizare a curiculei națională care va fi prezentată spre abrobare în decembrie 2017", a declarat Monica Babuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu