CURĂŢENIE LUNĂ ÎN CAPITALĂ! Zeci de mii de oameni s-au mobilizat şi au participat la acţiunile de salubrizare din oraş (FOTOREPORT)

Embed:

Capitala este curată lună! În jur de zece mii de oameni au răspuns îndemnului primarului Silvia Radu de a participa la acţiunile de salubrizare a oraşului.

Nu s-a dat în lături de la muncă nici edilul, care a dat cu grebla şi a măturat.

Forfotă a fost și în curțile blocurilor. Oamenii au strâns gunoiul şi au reparat băncile.

Iar autospecialele au spălat carosabilul.

Din parcurile din Chişinău s-au strâns peste 120 de tone de gunoi.

Din parcurile din Chişinău s-au strâns peste 120 de tone de gunoi.

De luni şi drumarii vor munci intens. Asfalt va fi turnat pe fiecare stradă din Capitală, deteriorată după iarnă.

Primarul Silvia Radu a anunţat un program amplu de plombare a drumurilor, care va dura două luni. Iniţial vor fi astupate gropile apărute după ploi şi ninsori, ulterior, în vară, va începe reparaţia capitală a străzilor. Radu, care va monitoriza personal mersul lucrărilor, spune că vor fi reparate şi curţile blocurilor, iar funcţionarii iresponsabili vor plăti cu funcţiile. Pentru lucrările de plombare, care ar putea costa până la 125 de milioane de lei, vor fi contractate mai multe companii.

Săptămâna aceasta, municipalitatea a decis să acorde un ajutor de o sută de lei pentru fiecare pensionar din Capitală, inclusiv celor cu dizabilităţi, care au un venit lunar mai mic de 1450 de lei. Banii pot fi deja ridicați de la oficiile Poşta Moldovei. În total, de ajutor material vor beneficia peste 76 de mii de persoane.

Tot zilele trecute, directorul Spitalului Municipal nr.1, Iurie Dondiuc, și șeful Direcției Sănătate din Capitală, Mihai Moldovanu, au fost eliberați din funcție. Ordinele de demitere au fost semnate de edilul interimar. În cadrul unei vizite inopinate la Maternitatea nr. 1, cei doi funcţionari au fost surprinși cum chefuiau în timpul programului. Primarul a menționat că nu va tolera ca persoanele iresponsabile și corupte să conducă instituţiile publice.

Săptămâna trecută, Silvia Radu a cerut Curții de Apel să anuleze hotărârea Judecătoriei Chișinău de a-l repune în funcție pe fostul şef de la Tansport Igor Gamrețki, menţionând că este imoral ca o persoană condamnată să revină la Primărie. Anul trecut, Gamreţki a primit trei ani cu suspendare în dosarul parcărilor cu plată, cu interdicția de a ocupa funcții publice timp de trei ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu