Curățenie de primăvară în administrația Primăriei. Ruslan Codreanu a demis mai mulți șefi

Embed:

Demiteri în lanţ la primărie. Ruslan Codreanu a anunţat astăzi, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, că l-a eliberat din funcţie pe directorului Pieţei Centrale. 

"Nu există un dialog între comercianţi şi conducerea pieţei. Au încercat de nenumărate ori să se aşeze să discute, dar se loveau de indiferenţă şi atunci nu putem vorbi de dezvoltarea pieţei când cei care de ani de zile stau acolo şi comercializează nu sunt auziţi de conducerea Pieţei Centrale. De asta am luat decizia pe care am luat-o. Nu cunosc cât anume, dar ştiu că se strâng bani", a spus Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei. 

La Piaţa Centrală, unde unii comercianţi recunosc că plăteau taxe ilegale.

"A fost caz când prima masă n-am plătit-o la timp şi a fost luată. Şi ne-au cerut o sumă de bani. - Cât? - Mult."

Alţii susţin că nu li s-au cerut niciodată bani.

"Noi nu plătim nicio copeică, plătim numai contractul."

"Se achită, conform legii, locul, masa."

Tot în cadrul şedinţei primăriei, Codreanu a cerut demisia şefului Direcţiei Arhitectură, Sergiu Borozan. Motivul îl constituie protestele zilnice din faţa Primăriei ale oamenilor nemulţumiţi de construcţiile ilegale din Capitală.

"Ultima picătură a fost chiar zilele trecute. De mine s-a apropiat o persoană care mi-a zis că de şase ani umblă pe la uşile Direcţiei Arhitectură şi este purtat pe drum pentru unele documente, care nu mai trebuiesc să fie solicitate. Am zis că ajunge atâta să îşi bată joc de oameni. Direcţia Arhitectură încă nu au înţeles că atitudinea contează, când stă omul la uşă şi te aşteaptă patru ore, iar ultimele 15 minute tu îi spui că nu-l mai primeşti pentru că ai ora de masă, atunci obraznic e puţin spus", a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei. 

Nici unul dintre cei vizaţi nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Pe aceeaşi temă