Curaj de adolescentă: Olandeza Laura Dekker a făcut înconjurul lumii de una singură

Embed:

Rebelă şi curajoasă. Este vorba despre cea mai tânără navigatoare, care a făcut înconjurul lumii de una singură. Olandeza Laura Dekker de 16 ani şi-a încheiat călătoria, sâmbătă, la Saint Martin, unde a fost întâmpinată de aproape 400 de oameni.

Laura Dekker şi-a început călătoria pe 20 ianuarie 2011. Timp de un an tânăra a parcurs 500 de mii de kilometri. Cea mai dificilă încercare a fost ultima etapă, în Africa de Sud, unde a avut de înfruntat rafale puternice de vânt şi valuri mari.

"Au existat şi momente în care mă întrebam ce fac, dar niciodată nu m-am gândit să mă opresc. Este un vis al meu pe care am vrut să îl realizez", a povestit tânăra rebelă.

Iniţial, proiectul nu a fost acceptat de justiţia olandeză. Oficialii spuneau că este prea tânără şi viaţa ei este expusă unui pericol prea mare. Totuşi, recordul celei mai tinere navigatoare, care a făcut înconjurul lumii de una singură, nu va fi înregistrat oficial. Asta deoarece Guinness World Records a refuzat să recunoască performanţele minorilor, încă din 2009.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu