Cuplu din Mexic, arestat după ce a ucis 20 de femei şi le-a vândut părțile corpului

Poliția din Mexic a arestat un cuplu care a ucis 20 de femei și le-a vândut părțile corpului. Cei doi le transportau cu un cărucior pe care polițiștii l-au și găsit asupra lor în momentul arestării.

În timpul unei audieri ulterioare reținerii, bărbatul a recunoscut că a omorât cel puțin 20 de femei într-o suburbie din Mexic, potrivit BBC, citat de ziare.com.

Anchetatorii au găsit mai multe membre și organe în apartamentul celor doi, dar și pe un teren din apropierea locuinței. Majoritatea părților erau depozitate în găleți pline cu ciment și în frigider. Potrivit anchetatorilor, cuplul a vândut câteva organe, însă momentan nu se știe cine sunt cumpărătorii.

Brutalitatea crimelor și detaliile îngrozitoare ale acestui caz au stârnit un val de revoltă în suburbia Ecatepec din Mexic și chiar a declanșat proteste. Vecinii celor doi spun că de fiecare dată când ieșeau afară, aceștia împingeau un cărucior, cel în care polițiștii au și găsit bucățile de cadavru.

Poliția i-a cercetat pe criminali după ce în septembrie a fost dată dispărută o femeie din suburbie - Nancy Huitron, dar și fetița ei de două luni, Valentina. Huitron a fost omorâtă, iar bebelușul a fost vândut unui cuplu care a fost de asemenea reținut.

În timpul audierii, acuzatul, Juan Carlos, a mărturisit că a omorât-o pe Huitron, dar și alte două femei: Arlet Olguin în vârstă de 23 de ani și Evelyn Rojas în vârstă de 29 de ani. Procurorii spun că el a confesat și faptul că a abuzat sexual unele victime înainte de a le omorî și a le vinde bunurile și unele părți din corp.

Cele trei femei menționate anterior erau mame singure și au fost date dispărute în ultimele luni. Huitron a dispărut în 6 septembrie cu bebelușul ei, după ce le-a dus la școală pe celelalte două fete ale sale.

Când pe fetițe nu le-a luat nimeni de la școală, un vecin a dat alarma. Polițiștii au reușit să o găsească pe Valentina, care a fost vândută de cuplu. Aceasta a fost înapoiată bunicilor ei.

Anchetatorii mai precizează că femeia îi cunoștea pe Juan Carlos și pe partenera lui Patricia, obișnuind să cumpere haine și mâncare de la ei. Potrivit acestora, Patricia păcălea femeile spunându-le că are mai multă marfă în casă și le invita în interior.

Poliția arătă că atunci când a fost arestat, Juan Carlos i-a întrebat pe ofițeri dacă poate să facă un duș și să se îmbrace într-un costum înainte să fie afișat în fața televiziunilor "pentru că nu este un criminal murdar".

Mexic este regiunea cu cel mai mare număr de femei dispărute din țară. În perioada ianuarie-aprilie a acestui an, 395 de persoane au dispărut în Mexic, dintre care 207 au fost femei. Disparițiile au loc, în mare parte, în zone violente controlate de bande, iar de multe ori poliția nu acționează din frică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu