Cupa Mondială de schi alpin. Americanca Mikaela Shiffrin a intrat în istorie

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat primul său slalom super-uriaş din acest sezon, duminică, la Lake Louise (Canada), devenind a şaptea schioare din istorie care se impune în toate disciplinele din programul Cupei Mondiale de schi alpin, scrie agerpres.ro.

Shiffrin, regina incontestabilă a slalomului, a fost cronometrată în 1min. 19sec. 41/100, devansând-o cu 77/100 pe norvegianca Ragnhild Mowinckel, ocupanta poziţiei secunde, şi cu 83/100 pe germanca Viktoria Rebensburg, clasată pe locul al treilea.

Reprezentanta Statelor Unite, care se aventurează rareori în probele de viteză, a obţinut prima sa victorie la coborâre în cursul iernii trecute, pe aceeaşi pârtie de la Lake Louise.

La 23 de ani, Mikaela Shiffrin are în palmares 46 de victorii în Cupa Mondiale, 34 dintre ele la slalom, 6 la slalom uriaş, una la coborâre, una la super-combinată şi una la super-uriaş.

Câştigătoarea ultimelor două mare Globuri de Cristal, americanca a mai obţinut, de asemenea, trei victorii la slalom paralel şi city events, discipline introduse mai recent în circuitul mondial.

Dublă campioană olimpică şi triplă campioană mondială, Shiffrin intră în cercul foarte închis al schioarelor polivalente, învingătoare în cele cinci discipline principale, din care mai fac parte suedezele Anja Paerson şi Pernilla Wiberg, austriaca Petra Kronenberger, slovena Tina Maze, croata Janica Kostelic şi americanca Lindsey Vonn.

În urma acestei victorii, a treia de la debutul sezonului, după cele înregistrate în slalomurile de la Levi (Finlanda) şi Killington (SUA), Mikaela Shiffrin domină clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin, cu 489 puncte, urmată la mare distanţă de elveţianca Michella Gisin (251 puncte) şi de austriaca Nicole Schmidhofer (224 puncte).
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu