Cupa Mondială 2022 cu 48 de echipe: Nicio decizie nu va fi luată fără acordul Qatarului

Nicio decizie nu va fi luată fără acordul Qatarului, ţara gazdă, a afirmat miercuri Nasser Al-Khater, secretar general adjunct al comitetului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2022, în timp ce FIFA studiază posibilitatea lărgirii numărului de participanţi la 48 de echipe, scrie agerpres.ro.

"La momentul la care vorbim, suntem pe cale să ne pregătim şi lucrăm pentru o Cupă Mondială cu 32 de echipe", a explicat responsabilul qatarian.

"Nicio decizie nu va fi luată fără acordul Qatarului. Este un punct important. Va fi o decizie luată în comun", a adăugat acesta.

Cupa Mondială din 2022, prima organizată iarna (21 noiembrie-18 decembrie), nu va dura decât 28 de zile faţă de 32 în mod obişnuit, dar Federaţia Internaţională de Fotbal studiază posibilitatea de extinde numărul de participanţi de la 32 la 48 de echipe.

"Suntem în aşteptarea rezultatelor studiilor de fezabilitate. Odată ce vor fi gata, FIFA le va analiza cu noi. Şi vom vedea dacă este posibil sau nu este posibil şi ce ar trebui schimbat pentru că vor fi numeroase domenii care vor fi afectate în cazul trecerii la 48 de echipe: numărul stadioanelor, numărul zilelor de competiţie, difuzarea, numărul de meciuri", a precizat Al-Khater.

Referitor la accesul femeilor pe stadioane, responsabilul comitetului organizator al Cupei Mondiale din 2022 a asigurat că nu există "nicio restricţie", după ce organizarea Supercupei Italiei în Arabia Saudită (miercuri) a provocat un val de critici prin interzicerea prezenţei femeilor fără însoţitor pe stadion.

"În Qatar, noi nu avem restricţii în privinţa accesului femeilor pe stadion. Ele asistă la meciuri de multă vreme", a conchis responsabilul qatarian.

Decizia finală privind proiectul Cupei Mondiale cu 48 de echipe din 2022 va fi adoptată în luna martie. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu