Cupa Mondială 2018. Stanislav Cercesov: Echipa Rusiei, dezamăgită de eliminarea în sferturi

Naţionala de fotbal a Rusiei este dezamăgită de eliminarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, deşi a avut cel mai bun parcurs în această competiţie după destrămarea Uniunii Sovietice, a declarat pentru agenţia TASS selecţionerul Stanislav Cercesov, scrie agerpres.ro.

"Dacă ne gândim la latura emoţională, noi am terminat pe o notă pozitivă. În ce priveşte însă latura sportivă... sportul înseamnă trofee. Iar noi nu avem un trofeu. Din acest motiv, cu siguranţă că suntem dezamăgiţi", a afirmat Cercesov.

Calificată automat la Mondial, în calitate de gazdă, Rusia a început turneul ca echipa clasată cel mai prost în ierarhia FIFA, dar victoriile cu Arabia Saudită şi Egipt i-au permis să treacă de faza grupelor pentru prima oară după destrămarea URSS în 1991.

Rusia a eliminat apoi Spania în optimi de finală, când veteranul Igor Akinfeev a apărat două lovituri de departajare. Echipa lui Cercesov a cedat în sferturi în faţa Croaţiei, viitoarea finalistă (3-4 la lovituri de departajare).

"Sperăm că va începe o nouă epocă în Rusia, în care toată lumea va dori să joace fotbal. De fapt, acesta e lucrul cel mai important", a spus Cercesov.

Franţa şi Croaţia vor juca duminică finala competiţiei, pe stadionul Lujniki din Moscova.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu