Cupa Mondială 2018: Infantino se bucură că golurile din ofsaid sunt de domeniul trecutului

Golurile marcate din ofsaid sunt de domeniul trecutului, cel puţin în competiţiile care utilizează sistemul de asistenţă video pentru arbitri (VAR), a declarat vineri la Moscova, gazda de duminică a finalei Cupei Mondiale 2018, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, scrie agerpres.ro.

Infantino, care a abordat ţinuta roşie a voluntarilor de la Mondial în conferinţa de presă, a opinat că în pofida unor temeri, sistemul VAR a funcţionat bine.

''Acesta este progresul, este mai bine ca în trecut, a spus Infantino. VAR nu schimbă fotbalul, ci îl curăţă, îl face mai onest şi mai transparent, ajută arbitrii să ia deciziile corecte. Golul marcat din poziţia de ofsaid nu mai există în fotbal, cel puţin în fotbalul care utilizează VAR. Nu vom mai vedea goluri înscrise din ofsaid, s-a terminat, pentru că fie că eşti sau nu în ofsaid, deciziile vor fi acum clare''.

Preşedintele FIFA a confirmat că Mondialul 2022 din Qatar se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie, dar deocamdată nu s-a stabilit şi numărul de echipe participante la turneul final. Confederaţia sud-americană a propus un sistem cu 48 echipe, dar Consiliul FIFA va decide umărul de echipe în acord cu organizatorii din Qatar în următoarele luni.

Formula cu 48 echipe va intra sigur în vigoare la CM 2026, care va fi găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu