Cupa Mondială 2018, CIFRE IMPRESIONANTE. Peste două milioane de turiști au vizitat Rusia

Embed:

Actuala ediție a Campionatului Mondial de fotbal s-a încheiat cu statistici impresionante.

În timpul turneului final țara-gazdă, Federația Rusă, a fost vizitată de peste două milioane de turiști. În Qatar, gazda Cupei Mondiale din anul 2022, locuiesc exact două milioane de oameni.

Cei mai mulți suporteri au venit din China, aproximativ 100.000 de fani.

Cu toate acestea, cele mai multe bilete la meciurile turneului final au fost cumpărate de suporteri veniți din Statele Unite ale Americii.

Majoritatea dintre aceștia au venit să susțină echipele unor țări din America Latină ce au participat la competiție: Columbia, Mexic, Costa Rica și Argentina.

Suporterii veniți din Statele Unite ale Americii, China și Mexic au cheltuit cei mai mulți bani în timpul Cupei Mondiale.

Cinci milioane de halbe de bere au fost băute pe toată durata competiției, ceea ce este echivalent cu două milioane 500 de mii de litri.

În ziua meciului din optimile de finală dintre Rusia și Spania consumul de bere a crescut cu 19 la sută.

Cel mai rapid jucător al Mondialului este Cristiano Ronaldo. Portughezul a sprintat cu viteza de 38,6 km/h în meciul din faza grupelor contra Spaniei.

Unul dintre antieroii Cupei Mondiale a fost atacantul brazilian Neymar Junior. Cumulat, în cele cinci partide disputate de Brazilia la acest turneu, Neymar a stat întins pe gazonul verde timp de 13 minute și 50 de secunde.

Organizarea Cupei Mondiale a costat Federația Rusă aproximativ 9 miliarde și 500 de milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu