Cumătrul lui Andrei Năstase de la IGP şi-a dat demisia. VEZI cine a fost numit în locul lui

Embed:

Șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, care este şi cumătrul fostului ministru de Interne, Andrei Năstase, a demisionat. Cererea acestuia a fost aprobată, astăzi, la şedinţa de Guvern. Tot astăzi, cabinetul de miniştri l-a numit pe Vadim Cojocaru în fruntea IGP.

Vadim Cojocaru are 50 de ani. Şi-a început cariera profesională în 1994 la MAI, unde a lucrat în cadrul mai multor subdiviziuni până în 2007, când a trecut la Ministerul Justiţiei. În 2009 a fost numit director al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, iar în 2012 a fost consilier al primarului Capitalei pe probleme de securitate şi ordine publică.

Numirea lui Cojocaru la IGP vine după ce şeful Interimar Gheorghe Balan, care este şi cumătrul fostului ministru de Interne Andrei Năstase și-a dat demisia.

Fostul judecător a preluat funcţia de șef interimar în urma unei hotărâri emise de Guvernul Sandu, la propunerea lui Năstase. Cazul a ajuns în atenția presei, după ce s-a constatat că Balan este cumătru cu șeful său de la MAI.

loading...

Lasă un comentariu