CUMĂTRUL LA NEVOIE SE CUNOAŞTE: Şef al Inspectoratului General de Poliţie la un apel distanţă

Embed:
Şef al Inspectoratului General de Poliţie la un apel distanţă. Aşa poate fi calificată numirea lui Gheorghe Balan de către Andrei Năstase în fruntea IGP-ului. Balan, care este şi cumătrul ministrului de Interne, spune că acesta l-a sunat, i-a propus funcţia, iar el a acceptat-o.

"În ziua de opt şi ziua de nouă iunie a contactat mai mulţi angajaţi ai poliţei, care nu-i răspundeau la telefon. Ar fi avut ministrul discuţii cu persoane, cu angajaţii poliţiei ş.a.m.d. şi ar fi decis în dependenţă de circumstanţe. Eu zic mi s-a solicitat sprijin şi ajutor şi am spus: "Bine, dacă nu este alternativă", a spus şeful interimar al IGP, Gheorghe Balan.

Gheorghe Balan a ajuns în fruntea IGP, după ce fostul şef, Alexandru Pânzari, a fost demis. Ulterior, presa a scris despre faptul că Gheorghe Balan, fost magistrat demis din funcţie pentru abateri disciplinare, este cumătrul lui Andrei Năstase. Şeful IGP nu vede un conflict de interese în această relaţie de afinitate.

"Eu nu am relaţie de rudenie cu ministrul de interne. Toată Republica Moldova sunt cumătri, nănaşi, dacă aţi şti câţi în cadrul Inspectoratului General de Poliţie sunt cumătri, fini?! Chestiunea de fin, nănaş, cumătru nu este incompatibilă cu aceste funcţii publice",  a spus şeful interimar al IGP, Gheorghe Balan.

Totuşi, după ce presa a scris despre acest lucru, a fost anunţat concurs public pentru ocuparea acestei funcţii. Din cei şase candidaţi acceptaţi, niciunul nu a trecut de proba interviului, iar IGP a anunţat concurs repetat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu