Cum vor fi pedepsite persoanele implicate în atacurile de tip raider

Embed:

Amenzi de până la 60 de mii de lei sau cinci ani de închisoare. Asta ar putea risca persoanele implicate în infracţiuni ce favorizează atacurile de tip raider. Prevederile sunt incluse în modificările la legislaţie elaborate de Centrul de Analiză Expert Grup, la solicitarea Comisiei parlamentare pentru Economie.

Modificările ar putea contribui la sporirea securităţii financiare, susţine preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, Veaceslav Ioniţă.

"Această solicitare a noastră a fost dată curs şi cred că va fi un proiect de lege care va îngloba majoritatea acestor prevederi. Nu pot spune că toate vor fi votate, dar vom încerca să promovăm cele mai multe din ele. Sperăm că la începutul anului viitor vor fi pe rol în Parlament", a declarat preşedintele Comisiei parlamentară economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă.

Astfel, pentru spionaj corporativ, Codul Penal ar trebui să prevadă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani. Este vorba despre transmiterea, sustragerea sau culegerea neautorizată de informaţii ce constituie secret comercial. Tot cu cinci ani de închisoare se pedepseşte gestionarea prejudicioasă, cu rea-credinţă, a societăţilor comerciale, precum şi deturnarea de fonduri.

Iar în cazul în care persoanele cu funcţii de răspundere limitează conştient accesul la informaţii, fapt ce provoacă pierderi enorme, acestea vor primi o amendă de 60 de mii de lei.

În 2011, mai multe companii au fost victime ale atacurilor de tip raider, printre care şi Moldova Agroindbank, cea mai mare bancă din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu