Cum vor fi distribuiţi în raioane banii din bugetul de stat pentru 2012

Embed:

Proiectul legii Bugetului de Stat pentru 2012 a ajuns, astăzi, în Parlament. Potrivit acestuia, anul viitor, autorităţile publice locale vor primi de la Bugetul de Stat aproape 4 miliarde de lei.

Potrivit Legii Bugetului de Stat pentru 2012,  cei mai mulţi bani vor reveni raionului Hânceşti. Este vorba de peste 200,2 milioane de lei. O sumă similară va fi alocată şi Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Peste 150 de milioane de lei vor ajunge în raioanele Ungheni, Cahul, Orhei, Ialoveni şi Sângerei.

Raionul Făleşti va primi de la bugetul de stat pentru anul viitor 146 de milioane de lei, în timp ce raioanele Căuşeni, Străşeni, Teleneşti şi Soroca vor primi cu până la 14 milioane de lei mai puţin.  Peste 100 de milioane de lei vor ajunge şi în alte 8 raioane printre care Anenii-Noi, Criuleni, raionul Ştefan-Vodă şi Floreşti.

Mai puţin de 100 de milioane de lei de la bugetul de stat vor primi administraţiile publice locale din Edineţ, Râşcani şi Leova. De un buget similar vor beneficia şi raioanele Glodeni, Briceni, Cimişlia şi Dubăsari. Şi mai puţini bani vor fi transferaţi raionului Şoldăneşti - 79 de milioane de lei, iar Ocniţa va dispune de un buget de aproape 72 de milioane de lei. Municipiul Bălţi va primi anul viitor aproape 70 de milioane de lei de la stat, în timp ce raioanele Rezina, Taraclia şi Donduşeni vor încasa mai puţin cu până la 8 milioane de lei.

Şi mai puţini bani vor fi alocaţi raionului Basarabeasca, iar municipiul Chişinău va primi alocaţii bugetare de numai 4,5 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu