Cum va fi vremea de Ziua Independenţei. Anunţul meteorologilor şi recomandările medicilor

Embed:

De Ziua Independenţei vom avea parte de mult soare şi temperaturi fierbinţi în toată ţara. Meteorologii promit pentru mâine maxime de până la 35 de grade Celsius. Noaptea, minimele termice vor fi de 20 de grade. 

Codul Galben de caniculă expiră duminică. 

Mâine, la Briceni şi Soroca se vor înregistra 30 de grade Celsius, iar la Bălţi va fi cu un grad mai mult. La Orhei sunt anunţate 32 de grade Celsius, iar în Chişinău şi la Tiraspol mercurul din termometre va urca până la 33 de grade. La Leova maximele termice vor ajunge până la 34 de grade Cels

Pentru a evita problemele de sănătate provocate de căldura extremă, medicii recomandă oamenilor să consume cât mai multe lichide, fructe și legume.

De asemenea, trebuie să evităm expunerea îndelungată la soare între orele 11:00 şi 18:00. Totodată, până în data de întâi sptembrie este pericol excepţional de producere a incendiilor.

Reprezentanţii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și deşeurile menajere. 

În următoarele zile temperaturile scad uşor. În Capitală, vor fi 24 de grade Celsius, iar noaptea vor fi până la 16 grade.

Pe litoral vremea va fi însorită. La Constanţa şi la Varna se vor înregistra 27 de grade Celsius, iar la Barcelona va fi cu un grad mai mult. La Odesa se așteaptă 30 de grade, iar la Budva termometrele vor indica 33 de grade Celsius.

În staţiunea Antalya din Turcia se vor înregistra până la 36 de grade Celsius, iar la Nisa - 28 de grade. La Salonic termometrele vor indica 33 de grade, iar la Larnaca vor fi 36 de grade. Pe litoralul egiptean sunt anunţate maxime de 37 de grade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu