Cum trebuie să te alimentezi în funcţie de câte ore dormi

Somnul este unul dintre principalii aliaţi ai siluetei tale, însă dacă nu îi acorzi atenţia cuvenită, poţi avea parte de un revers al medaliei. Dr Oz vine cu câteva recomandări despre cum să te alimentezi în funcţie de câte ore dormi în fiecare noapte, informează ele.ro.

Peste 9 ore de somn: ouă şi carne de curcan

Deşi aparent este bine să dormi mult, deoarece organismul are timp să se refacă, Dr Oz susţine că există şi o latură negativă. Mai exact, somnul de peste 9 ore în mod constant poate fi un simptom al hipotiroidismului. Oboseala şi stările de somnolenţă din timpul zilei sunt alte simptome ale acestei afecţiuni.

Ar fi bine să mănânci mai des ciocolată neagră (28 de grame pe zi), precum şi ouă, carne de curcan .

7-8 ore de somn: alimente din toate grupele

Persoanele care au un program sănătos de somn au şi cea mai sănătoasă alimentaţie, care include produse din toate categoriile, de la carbohidraţi şi grăsimi sănătoase, la proteine şi fibre. În general, dacă dormi 7-8 ore pe noapte, este bine să eviţi alimentele nesănătoase şi să te hidratezi corespunzător.

5-6 ore de somn: alimente bogate în vitamina C

Dacă dormi 5-6 ore pe noapte, ar trebui să ai o alimentaţie bogată în vitamina C, pentru a ajuta organismul să funcţioneze optim chiar şi cu 5-6 ore de somn pe noapte. Ţine cont de faptul că persoanele care dorm puţin sunt predispuse să facă atac de cord şi accident cerebral vascular.

De asemenea, este recomandat să consumi mai des ciuperci, deoarece conţin o cantitate generoasă de seleniu, un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului.

Maximum 4 ore de somn: alimente bogate în antioxidanţi

Este anormal să ai în mod constant un somn de 4 ore pe noapte sau chiar mai puţin. Obezitatea şi diabetul sunt doar două afecţiuni la care eşti predispusă în cazul în care ai un somn scurt în fiecare noapte.

Tocmai de aceea, ar trebui să consumi mai multe alimente bogate în antioxidanţi, în special licopen, şi să bei mai multă apă. Roşiile au un conţinut ridicat de licopen, motiv pentru care este recomandat să le consumi constant sub toate formele: supa de roşii, sos de roşii, suc de roşii, roşii proaspete.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu