Cum trebuie să îți pregatești corect tenul pentru iarnă. Secrete utile de la cosmeticieni

Embed:
Odată cu răcirea vremii, tenul are nevoie de o îngrijire mai specială. Asta pentru că ninsoarea, gerul şi vântul pot provoca iritații ale pielii, dar şi apariţia prematură a ridurilor. Secretul unui ten sănătos pe timp de iarnă este hidratarea şi exfolierea pielii, spun cosmeticienii.

"Demachiez cu gel, cu acizi, pentru a înlătura celule moarte.Nu uităm de zona decolteului, care este foarte importantă."

Potrivit specialiştilor, în sezonul rece, cel mai mult au de suferit faţa şi mâinile. Cele mai solicitate sunt procedurile de înlăturare a celulelor moarte şi tratamentele împotriva acneii. Procesul durează până la o oră şi nu provoacă durere.

"În perioada rece a anului sunt foarte multe proceduri care se recomandă. Cele mai frecvente sunt tratamentele cu dermapen, tratament cu lazer CO2, tratamentele de hidratare, masajele manuale şi curățirea, peeling-urile mai profunde", a spus Ana Donțu, cosmetician.

Cei care nu au timp să meargă la salon, pot urma un tratament de îngrijire a pielii şi acasă. Însă în cazul unui tratament necorespunzător, pot apărea reacţii adverse.

"Loțiunea tonică este foarte importantă în îngrijirea acasă, dar şi măștile emoliente, hidratante, nutritive. Dar şi cremele trebuie să fie cu o textură mai mătăsoasă. Noi dacă nu-l îngrijim corespunzător avem pielea descuamată, sensibilă, deshidratată, uneori putem ajunge la înroșire", a zis Ana Donțu, cosmetician.

Pentru a preveni deshidratarea pielii, apariţia ridurilor şi iritațiilor, femeile fac programări la cosmeticieni şi dermatologi, cu câteva săptămâni înainte.

"Eu merg regulat la cosmetolog, odată la două săptămâni, iar acasă îmi spăl faţa cu gel demachiant, loțiune, cremă hidratantă".

"Da, sunt schimbări iarna, deobicei iarna pielea este mai uscată. La mine tenul este normal, dar totuşi folosesc diferite feluri de produse, cât mai naturale, asta contează foarte mult".

Există însă și mulți care nu acordă prea multă atenție acestei probleme, mai ales bărbații.

"Bărbaţii nu prea au grijă de piele, unii poate şi au grijă, dar majoritatea nu".

"Ca de obicei, înainte de culcare spălăm faţa, o cremă de seară, una de zi. Dimineaţa la fel, foarte simplu. Mai mult natural".

"Un demachiant şi serum, pentru hidratare, atâta tot".

Preţul unei proceduri de îngrijire a tenului începe de la 350 de lei. În afară de asta, specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume, dar şi produse care conțin vitaminele A şi E. Acestea vor asigura elasticitatea pielii, în perioada rece a anului.
loading...

Lasă un comentariu