Cum trebuie să fie un "primar adevărat". Telespectatorii Publika TV i-au făcut portretul

Moldova intră iarăşi în febra alegerilor. În data de 14 iunie, oamenii sunt aşteptaţi din nou la urne. În această zi, în ţară vor fi organizate alegeri locale generale, în urma cărora vor primi mandat aproximativ 900 de primari şi peste 11.500 de consilieri locali, raionali şi orăşeneşti. 

Înregistrarea candidaţilor va începe cu 55 de zile înainte de ziua scrutinului, adică după 20 aprilie. Fiecare concurent îşi va începe campania electorală doar după ce va fi înregistrat de Consiliul electoral de circumscripţie. Pentru funcţia de primar pot candida toţi cei care au împlinit 25 de ani şi sunt cetăţeni ai Republicii Moldova"

"Înregistrarea candidaților se finalizează cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Respectiv, dacă data este în 14 iunie, data de 14 mai este ziua limită când pot fi depuse dosarele pentru a fi înregistrat în calitate de concurrent electoral", a explicat preşedintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan. 

Vestea despre alegerile locale din 14 iunie este deja discutată aprins de oamenii din sate. Cei mai mulţi îşi doresc un primar incorubtibil şi gospodar: 

"Viitorul primar trebuie să fie deștept și omenos, să aibă grijă de popor."

"Gospodar, om deștept , om ascultător, înțelegător."

"Să nu fure, să nu bea, așa cum trage la gospodăria și casa lui și la copiii lui așa și la sat, ca o mamă și ca un tată, ca un stâlp adevărat."

"Deștept, să nu fure , să nu mintă oamenii, iată ce pot să spun. Eu multe vreau, dar dacă el intră în funcție face ce vrea el."

"Primarul ideal trebuie să nu fie corupt, în primul rând, să se comporte frumos cu lumea și să facă treabă pentru lume în sat."

Bugetul scrutinului local este estimat la 90 de milioane de lei. Precedentele alegeri locale generale au avut loc în iunie 2011. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu