Cum trebuie îngrijit tenul pe timp de primăvară. Specialiştii ne oferă SFATURI UTILE

Embed:

Trecerea de la un anotimp la altul îşi lasă amprenta şi asupra tenului. Specialiştii spun că vântul de primăvară, praful, dar şi expunerea prelungită la soare pot provoca afecţiuni grave ale pielii. Din dorinţa de a arăta cât mai bine, femeile apelează fie la cosmetician, fie îşi fac măşti de hidratare cu ce au prin casă. 

Ten deshidratat, erupţii cutanate şi pete pigmentate - sunt primele semne că pielea are nevoie de mai multă îngrijire.

"Acum, în perioada de primăvară, cosmetologii vin cu tratamente de hidratare uşoară, peeling-uri superficiale, şi biorevitalizare în caz dacă facem şi proceduri injectabile", a spus cosmetologul Ecaterina Lica. 

Un tratament recomandat de specialişti pentru prevenirea şi întârzierea îmbătrânirii este biorevitalizarea. Acesta constă în injectarea preparatelor pe bază de acid hialuronic, vitamina A şi E.

Unele femei spun că frecventează cu regularitate saloanele cosmetologice pentru a avea un ten cât mai frumos.

Doamnele care nu obișnuiesc să meargă la cosmetolog trebuie să respecte câteva reguli simple: dimineaţa să aplice o cremă pentru protecţie solară, iar seara - una hidratantă.

"Crema pentru protecţie solară trebuie să fie ca SPF nu mai puţin de 30, în perioada primăvara şi vara. Trebuie să fie uşoară ca textură. Crema hidratantă trebuie să conţină acidul hialuronic, vitamina E, ulei de argan, ulei de avocado", a spus cosmetologul Ecaterina Lica. 

Într-un salon de frumusețe, o procedură de îngrijire a tenului porneşte de la 350 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu