Cum susţinea Platforma DA votul uninominal în faţa protestatarilor! I-A MINȚIT? (VIDEO)

Embed:

Acum un an au ieşit în stradă şi au cerut alegeri parlamentare prin vot uninominal, iar astăzi se arată împotriva. Vorbim despre membrii Platformei Demnitate şi Adevăr, în spatele căreia stau fugarii Ţopa. În data de 24 ianuarie 2016, în cadrul unui miting, aceştia au votat pentru ca fiecare cetăţean să poată alege şi demite deputatul din circumscripţia lui.

"Nu numai preşedintele să fie ales de către popor, dar şi toţi deputaţii să fie aleşi pe circumscripţii. Dacă ajung acolo şi uită de popor, să-i demitem şi să punem alţii în locul lor. Cine este pentru?", a declarat Valeriu Pașa,  fiind susținut de majoritatea celor prezenți la protest.

PUBLIKA.MD aminteşte că sistemul electoral din țară ar putea fi modificat. Partidul Democrat din Moldova inițiază trecerea la votul uninominal pentru alegerile parlamentare. PDM mai vrea ca cetățenii să aibă posibilitatea de a retrage mandatul unui deputat în cazul în care acesta nu și-a respectat promisiunile. Mai mult, democrații propun ca și diaspora să aibă propriii legiuitori în Parlament.

Citește și: CE ESTE VOTUL UNINOMINAL. Precizările pe care trebuie să le ştie fiecare cetăţean

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu