Cum se văd din spațiu cele mai mari exerciții militare din Rusia din ultimele patru decenii (VIDEO)

Președintele Vladimir Putin a privit încântat cum mii de tancuri ale armatei ruse și chineze au umplut câmpurile și cum elicopterele au făcut demonstrații de luptă la Vostok 2018, cel mai mare exercițiu militar organizat de Rusia în ultimii 40 de ani. Liderul de la Kremlin a declarat că Federația Rusă este un stat iubitor de pace, care nu are și nici nu poate avea planuri agresive.

Vladimir Putin a asitat la exercițiile militare comune ruso-chineze pentru respingerea unei ofensive a unui potențial inamic, în poligonul militar din Ţugol din Transbaikalia, o zonă situată la granița cu China şi Mongolia, notează Agerpres.ro.

Liderul rus a trecut în revistă o parte din trupele care participă la exercițiile Vostok 2018, cele mai ample de după 1981.

"Politica noastră externă este orientată spre o colaborare constructivă cu toate ţările interesate", a afirmat Putin, adăugând că „acesta este motivul pentru care 87 observatori din 59 de ţări ale lumii asistă la aceste manevre”, într-un discurs susţinut în poligonul militar.

Liderul de la Kremlin a subliniat că aplicațiile militare au demonstrat că armata rusă poate riposta în cazul unor amenințări militare majore. Putin a afirmat că Rusia va continua să-şi dezvolte forţele armate pentru ca acestea să poată să apere suveranitatea Federaţiei Ruse şi să-i sprijine pe aliaţii ei, conform sursei citate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu