Cum se va numi mișcarea creată ca alternativă a Platformei "Demnitate şi Adevăr"

Embed:

Mişcarea creată ca alternativă a Platformei "Demnitate şi Adevăr" se va numi Sfatul Ţării. Membrii noii structuri se declară succesorii celor care au înfăptuit Marea Unire din 1918.

În cadrul unei ședințe la care au participat reprezentanții unei mișcări similare din România, a fost decisă organizarea unui congres al structurii în data de 27 martie. Atunci se împlinesc 98 de ani de la marele eveniment. 

Membrii noii platforme spun că au decis să-şi unească forţele, deoarece sunt dezamăgiţi de parteneriatul dintre Partidul Socialiştilor, formaţiunea "Partidul Nostru" şi Platforma "Demnitate şi Adevăr", în spatele căreia ar sta oligarhul Victor Ţopa.

"Noi toţi am protestat sincer în Piaţă timp de un an de zile şi am susţinut această Platformă care, din păcate, a aplecat şi s-a cuplat cu forţele antiromâneşti, antieuropene. În data de 20 am înţeles că am fost trădaţi", a spus membru al mișcării Sfatul Ţării, Victor Alexeev. 

Reprezentanţii mişcării afirmă că vor suţine guvernarea dacă va continua să implementeze prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. Aceștia au mai discutat și despre interesele Rusiei pe teritoriul ţării noastre.

"Dacă nu unim toate forţele într-o forţă unică, cu un centru unic, noi nu vom izbuti, fiindcă Rusia are mari interese. Ne va înfrânge", a spus președintele Asociaţiei Tiras-Tighina, Anatolie Caraman.

"Se duce un lucru planificat de aducere a Basarabiei iarăşi în componenţa acestui imperiu", a spus fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ghenadie Cosovan.

Participanţii la eveniment au decis să organizeze la Chișinău, în 27 martie, un congres al mişcării în cadrul căruia va fi votată o rezoluție. Documentul va cuprinde mai multe revendicări față de Guvernul de la Chişinău şi cel de la Bucureşti.

"Asigurarea includerii Moldovei și Bucovinei de Nord în sistemul național energetic al României prin construirea în regim de urgență a liniei de 400 de mii de volţi Isaccea-Vulcănești-Chișinău-Bălți-Iași-Suceava-Gadalin,a dică Cluj, cu o capacitate de transport de 1.500 MB. Finalizarea gazoductului Iaşi.Ungheni-Chişinău", a spus membrul mişcării Sfatul Ţării 100 din România, Mircea Cosma

Mişcarea Sfatul Ţării a fost creată la începutul lunii februarie. Veteranii de război, reprezentanţii societăţii civile, dar şi oamenii de cultură au decis să pună bazele unei structuri de alternativă a Platformei ''DA'', în spatele căreia ar sta oligarhul Victor Ţopa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu