Cum se tratează profesorii care au ajuns la spital, după ce au mâncat la o pensiune din Holercani

Cei 26 de profesori, care au ajuns ieri la Spitalul Raional Criuleni cu intoxicații, se tratează la domiciliu, după ce le-a fost acordat primul ajutor medical. Dascălilor li s-a făcut rău încă de marți, după ce au fost la un seminar de instruire, organizat la o pensiune din Holercani, raionul Dubăsari. Deocamdată, nu a fost stabilit alimentul care le-a provocat intoxicaţia.

Profesorii au spus că au consumat bucate din carne, peşte şi legume. Potrivit medicilor, aceștia au primit îngrijire medicală şi au refuzat spitalizarea.

"Pacienţii aveau vomă, diaree, dureri de stomac şi de cap. Starea lor de sănătate s-a ameliorat în curând şi au decis să fie externaţi", a spus un medic.

Administrația pensiunii a refuzat să ofere informații despre acest caz. Între timp, activitatea acesteia a fost sistată, până va fi stabilită cauza intoxicației.

Potrivit Ministerului Educației, organizarea activităților de instruire a profesorilor a fost autorizată de minister, însă acesta nu este organizatorul seminarului. În astfel de cazuri, responsabilitatea pentru calitatea serviciilor o poartă doar administraţia pensiunii, se mai arată într-un comunicat remis presei.

Citeşte şi: INTOXICAŢIE la o pensiune din Dubăsari. Zeci de profesori au ajuns la spital

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu