Cum se schimbă oraşul în cele patru anotimpuri. Parcul din scuarul Catedralei, fotografiat în fiecare zi, timp de un an (VIDEO)

Embed:

Dacă vrei să ştii cum s-a schimbat capitala, anul trecut, în cele patru anotimpuri, atunci în scurt timp vei avea ocazia. Un tânăr ambiţios din Chişinău a decis să fotografieze practic în fiecare zi, timp de un an, parcul din scuarul Catedralei, iar din cele peste o mie de poze acumulate vrea să realizeze un filmuleţ.

Viorel Chihai nu este un fotograf profesionist, dar speră să realizeze o lucrare la cel mai înalt nivel. Iar ideea de a face un filmuleţ despre Chişinău i-a fost sugerată de un coleg de serviciu.

"Obişnuiam să ieşim la o cafea la balcon şi de acolo în faţă se iveşte o privelişte frumoasă, e parcul din scuarul Catedralei. Am făcut o fotografie. Însă m-am gândit cum ar ar fi dacă am face aceeaşi fotografie din acelaşi loc de fiecare dată când ieşim la o cafea?", spune fotograful Viorel Chihai.

Ideea lansată în decembrie 2012 a fost o provocare pentru Viorel, care spune că a mai văzut pe Internet astfel de filmuleţe din alte oraşe.

Viorel spune că, în cel mult două luni, filmuleţul despre capitala ţării, cu o durată de un minut, va fi gata.

"Se va vedea clar anotimpurile, cum înverzeşte, cum este deja totul verde, pe urmă e toamnă şi se transformă în multe culori. Şi la sfârşit de an ajunge la aceeaşi stare care era la început", a menţionat Viorel Chihai.

Până acum pe Internet au apărut mai multe filmuleţe despre oraşul Chişinău în diferite anotimpuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu