Cum se schimbă Chişinăul pentru Biden

Embed:

La Chişinău, pregătirile pentru vizita vicepreşedintelui american, Joe Biden, au intrat pe ultima sută de metri. Nu doar poliţiştii, ci toţi angajaţii Primăriei sunt în alertă maximă. De câteva zile, oraşul se află în reparaţie capitală. Până mâine dimineaţă, Chişinăul trebuie să fie gata să primească oaspeţi. Se anunţă un trafic infernal pe durata vizitei înaltului oficial american.

La mai puţin de 24 de ore rămase până la vizita lui Joe Biden în Moldova, Chişinăul fierbe în pregătiri. Sunt verificate minuţios şi sudate gurile de canalizare din perimetrul Teatrului de Operă şi Balet, unde vicepreşedintele american va ţine mâine un discurs în faţa moldovenilor.

Măsuri sporite de securitate vor fi luate în special în locurile pe unde va trece vicepreşedintele Statelor Unite.

Preşedintele interimar, Marian Lupu, îl va aştepta pe Joe Biden la Reşedinţa de Stat. Clădirea este împrejmuită cu un gard de protecţie înalt. Potrivit Serviciului Pază de Stat, o asemenea măsură de securitate a mai fost luată numai în 2002, când la Chişinău a venit în vizită preşedintele rus, Vladimir Putin.

Vizita lui Joe Biden le-a încurcat socotelile şoferilor. Ei au fost nevoiţi să ocolească porţiunile de drum unde se făceau lucrări de plombare a gropilor.

Şi cârpirea drumului care duce spre aeroport este în toi. Drumarii spun că încearcă să astupe gropile cât mai bine, astfel încât oficialul american să nu le simtă nici la intrarea, nici la ieşirea din ţară.

Joe Biden se va afla la Chişinău şase ore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu