Cum se pregăstesc salvatorii pentru sezonul estival VIDEO

Embed:

În Moldova sunt peste patru mii de lacuri şi numai 19 staţii de salvare. Mai mult, două dintre acestea nu sunt gata pentru sezonul estival. De asemenea, toate staţiile duc lipsă de salvatori. La aceste concluzii au ajuns reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale, care, recent, au efectuat un control la toate staţiile de salvare.

Inspectorii au verificat echipamentele de scufundare, bărcile, dar şi pregătirea personalului. Astfel, au constatat că două dintre cele 19 staţii de salvare de pe întreg teritoriul ţării nu sunt amenajate corespunzător.

"Toate staţiile, atât din republică, cât şi din municipiul Chişinău, mai necesită completări cu personal, de la 30 la 40 de procente lipseşte personalul. Practic toate staţiile de salvare sunt gata, în afară de cele din Drochia şi Ungheni", a comunicat Emilian Iaşciuc, şef control staţii de salvare .

Salvatorii spun că sunt pregătiţi de sezonul estival. "În fiecare zi facem exerciţii. Ne antrenăm la aruncarea colacului de salvare şi ieşim pe apă cu barca cu motor", a precizat Serghei Stavrachi, salvator.

Serviciul Situaţiilor Exepţionale vine cu un apel către autorităţile locale, să ia măsuri pentru a evita cazurile de înec. Anul trecut, în perioada mai-august, în bazinele din ţară şi-au pierdut viaţa 89 de persoane, dintre care 11 copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu