Cum se circulă la această oră prin punctele de trecere a frontierei de stat

De dimineaţă, toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. 

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, aseară, începând cu ora 18:30 și până la ora 23:30 a fost înregistrat în punctul de trecere Leușeni un flux continuu și majorat atât de călători, cât și de mijloace de transport. Traficul intensiv fiind semnalat pe ambele sensuri de deplasare, intrare și ieșire din Republica Moldova. 

De asemenea, aseară s-a atestat o circulație îngreunată în punctele de trecere Criva și Palanca, media timpului de așteptare pentru traversarea frontierei a fost de 30 de minute. În aceste condiții, au fost folosite toate benzile de circulație, dar și pusă în aplicare procedura "Revers" - folosite pistele de control de pe direcția liberă.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 86.903 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 49.298 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Totodată, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 50.313. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 17.640 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în Moldova – 9.090 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni - 11.100 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 12.508 traversări persoane;

PTF Tudora - 7.360 traversări persoane;

PTF Cahul - 7.341 traversări persoane;

PTF comun Palanca - 7.239 traversări persoane

PTF Giurgiulești-Galați - 6.006 traversări persoane;

PTF Otaci - 6.534 traversări persoane.

Poliția de Frontieră le recomandă călătorilor:

- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu