Cum se asigură România că RM nu-i fură banii împrumutați? Răspunsul lui Cioloș

Embed:

"Bucureștiul monitorizează modul în care sunt cheltuite fondurile alocate Republicii Moldova". Declarația îi aparține premierului României, Dacian Cioloș, care a fost întrebat de jurnaliști dacă nu există riscul ca banii oferiți ieri de Guvernul României să fie furați.

"Cred că această idee cu furatul banilor poate merge până la un punct, pentru că este o modalitate de a fura căciula singuri. Cred că un Guvern care nu este capabil să asigure o administrare și transparență corectă a fondurilor în timp pierde și credibilitatea și susținerea atât a cetățenilor moldveni cât și europeni”, a declarat prim-ministrul României.

În acest context, Pavel Filip a spus că în Republica Moldova s-au schimbat regulile de joc la acest capitol.

"Reprezint Guvernul care are misiunea să recredibilizeze RM. În ianuarie eram într-o situație proastă pentru că nu au fost gestionați corect banii publici până atunci. Ne-am dorit să lansăm reforme ca țara să aibă parte de credibilitate din partea partenerilor externi. Vreau să nu subestimați Guvernul României sau FMI pentru că ei se asigură că în RM s-au chimbat regulile de joc. Moldova este alta decât cum a fost la începutul anului", a conchis premierul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu