Cum scapi de petele de mucegai de pe perete. Cele mai ieftine metode

Mucegaiul este neplăcut, atât prin aspect, cât şi prin efectele nocive pe care le are asupra sănătăţii. Bebeluşii sau copiii nu trebuie să stea într-o încăpere care este afectată de mucegai, pentru că acesta poate cauza alergii grave şi chiar astm.

Iată două modalităţi simple şi ieftine prin care poţi scapă de mucegai: oţet şi bicarbonat de sodiu, scrie Realitatea.net

Că să prepari o soluţie cu oţet pentru înlăturarea mucegaiului, trebuie să foloseşti şi apă. Specialiştii sunt de părere că soluţia funcţionează cel mai bine dacă peretele afectat este stropit cu o soluţie de oţet cu apă; se lasă câteva ore şi apoi se strege mucegaiul cu o perie (caz în care trebuie să îţi acoperi nasul şi gură cu o masca specială) ori cu o cârpă umedă.

Dacă te deranjează mirosul de oţet, deşi sunt mici şanse, pentru a mirosul este mult mai slab decât cel de clor sau detergent, adaugă şi câteva picături de ulei esenţial. Studiile arată că oţetul distruge 82% din sporii de mucegai, precum şi toţi viruşii şi bacteriile. Oţetul previne reapariţia mucegaiului dacă este pulverizat peste zona problema şi lăsat să se usuce.

Bicarbonatul de sodiu este alt ingrediente la îndemână care e util în îndepărtarea mucegaiului. Se poate folosi diluat în apă simplă sau într-o apă cu oţet; se pulverizează pe zona-problema, se lasă câteva ore şi apoi se şterge cu o cârpă umedă. Bicarbonatul de sodiu este un dezinfectant natural şi foarte blând, aşa că nu va lasă nici un miros.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu