Cum să-ţi păstrezi motivaţia când faci sport? Iată regulile care te vor ţine pe drumul spre un corp perfect

Când vine vorba de sport, discuţiile pot fi lungi. Nu avem timp, ne este greu, nu ştim cum, unde să facem sport. Şi ar mai fi o problema, deloc de neglijat: cum să ne păstrăm intactă motivaţia?

Da, ne-am hotărât să facem mişcare, să ne apucăm de sport. Prima zi a fost bine, a două la fel, chiar şi a treia sau a patra. După aceea, s-a întâmplat ceva şi parcă ne-a venit să renunţăm. Uneori am şi făcut-o. Nu mai aveam chef, dorinţa. Cine e de vină? Fireşte, motivaţia.

S-ar părea că nu puţini sunt cei care renunţă la activitatea fizică pe care singuri şi-au ales-o. Pentru ca lucrul asta să nu se întâmplă, este bine să cunoaştem şi să aplicăm câteva secrete, aplicate şi de alţii. Şi care au dat rezultate.

Nu porni tare la drum. Dacă nu ai fost un împătimit a sportului, e greu de crezut că vei reuşi din prima exerciţii complicate, multe, executate într-un regim zilnic. În plus, dacă îţi suprasoliciti organismul, vei renunţă mult mai repede decât te aştepţi.

Pentru a-ţi fi mai uşor să îţi păstrezi motivaţia, nu îţi uită obiectivul: un corp mai suplu, mai frumos şi ceva mai sănătos. Pentru mai multă eficienţă, aminteşte-ţi că vara e aproape. Iar vara este întotdeauna sinonimă cu lucruri lejere, fuste sau pantaloni scurţi şi chiar costume de baie. Îţi poţi fixă că scop chiar o rochie care îţi place foarte mult dar care, din cauza kilogramelor, nu îţi vine. Pentru a remedia situaţia, pe lângă dietă, ai nevoie, fireşte, de sport.

Alege să faci sport la o sala, nu la tine acasă. Întotdeauna acasă va există pericolul să amâni, să furi la numărarea abdomenelor, la timpul petrecut pe bicicletă şi chiar la corectitudinea exerciţiilor executate. Fireşte, şi dacă alegi sala vei putea fi tentată la un moment dat să renunţi.

Alege-ţi un partener de sport. Atenţie, însă! Partenerul trebuie să fie ceva mai sârguincios decât tine, mai motivat. Altfel motivaţia ta va rămâne în acelaşi pericol.

Alege un sport care să ţi se potrivească şi care să îţi placă. Dacă eşti sedentară, dacă mişcarea fizică a lipsit din programul tău, îţi va fi greu să rezişti, de exemplu, unei ore de tae bo. În acelaşi timp, pentru a nu-ţi pierde din entuziasm pe drum, este important să îţi placă sportul ales. Să îl faci cu plăcere.

Fă-ţi un abonament la o sala pe o perioada mai lungă de timp. Când este vorba de bani, parcă nu mai renunţi la fel de uşor. Când vei fi tentată să nu mai mergi la sala, îţi vei aminti că vei pierde bani.

Organizează-ţi programul de aşa manieră încât să faci loc sportului la începutul zilei, când metabolismul funcţionează mai bine. Seară, oboseală nu îţi va fi un 'sfetnic bun'. Vei fi tentată să arunci toată vină pe ea şi să laşi sportul de o parte. Dacă lucrul asta nu e posibil şi nici prea mult chef de mişcare nu ai după o zi de lucru, o ora cu bicicletă sau rolele prin parc poate fi soluţia salvatoare.

Alege muzica. Da, dacă îţi doreşti că timpul să treacă mai uşor iar tu să ai ceva mai mult chef de mişcare, alege-ţi o muzică potrivită cu tipul de sport/mişcare pe care îl faci. Dacă urmezi ore de aerobic, tae bo, dans la un club, cerinţă este că şi bifată. Când optezi, însă, pentru bicicletă, stepper, jogging, lucrul la aparatele de fitness, tu vei alege muzică. Pentru abdomene ai nevoie de melodii cât se poate de motivante. Muzică alertă pentru aerobic, stepper, jogging şi lucrul la aparate, relaxantă pentru yoga şi exerciţiile de Pilates.

Notează-ţi realizările de la sala de sport într-un carnet. În felul acesta, când vei simţi că motivaţia te părăseşte, o simplă lecturare a acestora te va motiva.

Oferă-ţi mici răsfăţuri. Un masaj, o ora de manichiură şi coafură. Însă numai că recompense pentru o luna de sport încheiată cu bine.

Transformă sportul într-un mod de viaţă. Asta înseamnă că aşa cum mănânci, dormi în fiecare zi, aşa trebuie să te obisnuitesti şi să faci mişcare fizică. Nu trebuie să consideri orele petrecute la sala că pe o corvoadă, că pe un obicei impus.

Alege-ţi un echipament de sport comod, dar şi pe gustul tău. Chiar dacă faci sport la ţine acasă sau în parc, starea de spirit pe care ţi-o poate da îmbrăcămintea aleasă este importantă. Alege că material bumbacul, iar că mărime, cea care îţi va permite să te mişti în voie. Încălţămintea nu trebuie trecută uşor cu vederea, ea urmând a fi aleasă în funcţie de sportul pe care îl faci, scrie body-building.md

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu