Cum să-ţi fortifici organismul pentru perioada rece. RECOMANDĂRILE medicilor

Embed:

Toamna este perioada în care trebuie să acordăm sănătăţii o atenţie specială. Organismul necesită a fi fortificat, astfel încât să reziste virusurilor în sezonul rece. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul alimentaţiei bogate în vitamine şi administrarea preparatelor antivirale, la recomandarea medicului. 

În această perioadă fructele şi legumele proaspete nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.

"Lâmâia este o sursă de vitamina C, merele conţin vitamina C şi multe minerale. Mierea de albine conţine multe microelemente şi este benefică pentru o imunitate bună. Şi deja fructele şi legumele le alegem după preferinţă, doar că trebuie să fie diverse", a spus directorul Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminiţa Suveică. 

Un bun catalizator pentru imunitate este ceaiul din cătină, măcieş sau ghimbir cu miere.

Măceşul conţine cea mai mare cantitate de vitamina C. Consumul zilnic a trei pahare de ceai, preparat din acest fruct, fortifică organismul şi-l face imun în faţa virusurilor.

Nu toţi însă îşi pot permite să consume cantitatea zilnică necesară de fructe şi legume.

Alţii însă, stimulează imunitatea cu vin de casă.

Specialiştii recomandă şi administrarea preparatelor antivirale, atunci când temperaturile încep să scadă uşor. Aceste medicamentele trebuie utilizate doar însă la indicaţia medicului de familie.  

" În funcţie de acele rezultate pe care le vom obţine în laborator vom şti care tulpini se află în circulaţie - de exemplu citomagalovirus sau adenovirus. Vom selecta acele preparate care pot să demonstreze o protecţie bună", a spus doctorul habilitat în medicină, Constantin Spânu. 

În sezonul rece 2014 - 2015, aproximativ 1.500 de oameni s-au îmbolnăvit de gripă dintre care 12 şi-au pierdut viaţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu