Cum să testezi un laptop încă din magazin

Ai nevoie de un laptop. În magazine vezi trei modele diferite care ar fi pe placul tău, dar nu te poţi decide care e cel mai bun – noi îţi arătăm cum să alegi cea mai bună variantă.

Trebuie notat că următoarele teste îţi oferă un număr limitat de informaţii. Este important să vii şi cu tema făcută de acasă, pentru a determina ce caracteristici specifice cauţi la un laptopş.

Timpul de deschidere

Foloseşte-ţi telefonul pentru a cronometra cât timp îi ia laptopului să se deschidă, de la momentul apăsării butonului şi până când se află în deplină folosinţă.


Unghiul de vedere

Verifică imaginea monitorului din mai multe unghiuri, pe orizontal şi pe vertical. Se schimbă culorile, se blurează ecranul?


Display-ul

Dacă magazinul îţi oferă acces la internet, atunci intră pe un site de testare a vizibilităţii ca de exemplu asta şi vezi modelele în timp ce ajustezi luminozitatea. Devine ecranul suficient de luminos pentru a funcţiona în aer liber? Are prea multe reflexii?


Tastatura

Tastatura este de obicei subiectivă – oamenii preferă diferite tipuri de tastatură – taste mari pentru degete mari, taste fine pentru degete fine, nu contează, dar trebuie să verifici dacă tastatura laptopului dorit este pe placul tău. Deschide un document Word sau Notepad şi scrie câteva paragrafe – poţi tasta rapid şi fără greşeli?


Lansarea aplicaţiilor

Deschide orice aplicaţie instalată şi vezi cât de rapid funcţionează. Verifică aplicaţiile de pe fiecare model de laptop pe care le ai în vizor şi compară timpul de lansare a aplicaţiilor între ele. De asemenea, fii sigur/ă că aplicaţiile sunt instalate în PC şi nu necesita o reţea wireless.

Touchepad-ul

Verifică funcţionalitatea touchpad-ului prin navigarea paginilor de internet sau, dacă nu ai acces, prin navigarea fişierelor. Verifică sensiblitatea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu