Cum să te ştergi ecologic pe mâini (VIDEO)

Embed:

Dacă intri într-o cafenea sau într-un restaurant, ai cel puţin 3 variante ca să te ştergi pe mâini: un uscător electric, hârtie, reciclata sau nu, ori un prosop de bumbac. Ce alternativă alegi ca să fii eco până în vârful unghiilor?

Dacă ai ales hârtia, cercetătorii americanii de la o universitate din Massachusetts avertizeaza ca nu este cel mai ecologic mod de a te şterge pe mâini. În studiul efectuat de universitarii americani, aceştia au luat în calcul întregul „ciclu de viaţă” al hârtiei, de la producţie până la deşeu şi au ajuns la concluzia că reciclata sau nu, hârtia poluează.

Uscătorul cu aer cald nu este nici el pe placul cercetătorilor, factorul determinant, în calificarea lui ca eco sau non-eco, avându-l sursele de energie folosite, care pot fi regenerabile sau convenţionale.

Soluţia eco în viziunea cercetatorilor din Massachusetts ar fi aparatul Dyson Airblade care reduce, în timpul necesar uscării mâinilor, emisiile de dioxid de carbon cu 90%, prin comparaţie cu folosirea hârtiei ori a uscătoarelor clasice.

Aparatul consumă cu cel putin 80% mai puţină energie, deoarece nu încălzeşte aerul pentru a-ţi usca apa de pe mâini şi îi sunt necesare este doar 10 secunde pentru această operaţiune!

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu