Cum să scapi dintr-o relație toxică. Cum să faci detoxifierea relațiilor de cuplu

 

Există multe tipuri de relații care ne influențează viața. Indiferent că este vorba de conexiunea cu părinții, prietenii, frații sau colegii.

Când relațiile sunt sănătoase, oamenii sunt mai fericiți și împliniți. În față li se deschid o mulțime de oportunități de bucurie și iubire. Din nefericire, mulți oameni au experimentat traiul într-o relație toxică. Există și un număr de persoane care intră la nesfârșit în relații toxice, aflându-se întotdeauna într-un cerc al suferinței. Ruperea cercului este obligatorie deși poate fi o încercare extrem de dificilă.

Efectele relațiilor toxice

Relațiile toxice sunt extrem de nesănătoase pentru corp și minte. Anne-Marie Filliozat, un psihoanalist specializat în bolile fizice cauzate de stres crede că există o legătură între relații și sănătate, iar conexiunea este mai puternică decât se crede.

„Când ne lăsăm prinși într-o situație toxică, ne simțim anxioși, ne confruntăm cu tensiune musculară, epuizare, pierderea somnului și a apetitului. Dacă ne ascultam corpurile, primim aceste mesaje de avertizare”. Pentru cei mai mulți dintre oameni această tensiune este exacerbată de perspectiva de a trăi alături de o persoană într-o relație toxică.

Persoanele din exterior pot, adesea, identifică tensiunea și axietatea mai ușor decât cel implicat pentru că prima reacție a celui care le trăiește este să nege că o relație care altădată era extraordinară s-a trasformat într-una toxică. Însă dacă alegi să nu ieși din această situație încrederea de sine va dispărea, iar tu te vei simți secat de energie, scrie b1.ro

Negăm că relațiile noastre au devenit toxice din cauza dorinței de a avea stabilitate.

„Două persoane se recunoasc întrucât își imaginează că vor găsi în celălalt ceea ce căuta cu disperare, că această persoană nou descoperită îi va satisface dorințele, îi va alunga temerile, îi va oferi lucrurile care îi lipsesc”, susține Thierry Janssen, psihoterapeut.

Iar renunțarea la o persoană despre care credeai că este răspunsul la fricile și dorințele tale poate fi dureroasă.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu