Cum să nu plăteşti apa suplimentară. Un pont de la Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a dezvăluit un truc prin care consumatorii ar putea să nu plătească metrii-cubi de apă care le sunt adăugaţi pentru a recompensa pierderile.

Primarul capitalei ne sfătuieşte, în glumă, să indicăm în facturi mai puţin cu doi metri-cubi.  

La şedinţa serviciilor Primăriei Chişinău, responsabili de sectorul locativ au relatat că numărul consumatorilor nemulţumiţi că în facturi li se indică un consum mai mare de apă decât cel real se ridică la câteva mii. Aceasta după ce toamna trecută a intrat în vigoare Legea cu privire la apă şi canalizare care prevede că diferenţa de consum indicată de contorul blocului şi contoarele individuale se redistribuie locatarilor.

Ca urmare a aplicării legii, unii chişinăuieni au primit facturi care indicau că ar fi consumat volume enorme. Primarul General a emis apoi o dispoziţie care stipulează că unei gospodării nu poate să i se redistribuie mai mult decât doi metri cubi de apă.

Ca soluţie, Directorul "Apă-Canal Chişinău", Constantin Becciev, a propus că locatarii să aibă răbdare până ANRE va adopta documentele necesare pentru reglementare. 

Însă replica lui Dorin Chirtoacă a fost: "Şi iar Chirtoacă îi de vină. Oamenii se plâng la servicii şi răspunsul este foarte simplu: primarul a emis dispoziţia, toate pretenţiile la primar, dar mie îmi trebuie asta? Mai ales că vin şi alegerile".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu