Cum să îţi încarci telefonul mobil în 30 de secunde (VIDEO)

Embed:

O companie israeliană a anunţat că a dezvoltat o tehnologie care permite reîncărcarea unui telefon mobil în câteva secunde şi a unei maşini electrice în câteva minute, avans tehnologic care ar putea duce la transformări în două dintre cele mai dinamice domenii industriale din lume, informează gandul.info.

Folosind nanotehnologia pentru sintetizarea de molecule artificiale, compania StoreDot din Israel a dezvoltat o baterie care poate absorbi şi stoca o cantitate foarte mare de energie în scurt timp, acţionând, de fapt, ca un burete foarte dens care absoarbe energia electrică şi o păstrează.

Inovaţia se bazează pe crearea de "nanogranule", pe care StoreDot le descrie ca molecule de peptide bio-organice. Nanogranule modifică modul în care se comportă o baterie pentru a permite rapid absorbţia şi păstrarea energiei electrice, precizează Reuters.

Actualul prototip este mult prea voluminos pentru un telefon mobil, dar compania estimează că va putea lansa pe piaţă până în 2016 o baterie subţire care să poată absorbi şi furniza în numai 30 de secunde energia electrică necesară funcţionării unui smartphone pentru o zi întreagă.

Cu un număr de utilizatori de smartphone-uri care va ajunge la 1,75 miliarde în acest an, StoreDot întrevede o piaţă mare pentru noul său produs.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu