Cum să fii la modă vara asta. 3 reguli pentru a-ți asorta ochelarii de soare la ținută

Vara și-a intrat de mult în drepturi și e timpul să-ți evaluezi colecția de ochelari de soare. Niște rame demodate îți vor strica întreaga ținută.

Tocmai de aceea este foarte important să ai o colecție de trei-patru perechi, pe care să le poți asorta atât unor ținute elegante, cât și unora casual sau sport. Culorile sunt și ele esențiale și trebuie, așadar, să tii cont de ele.

  1. Fii atentă la accesorii

Gândește-te la ce accesorii porți – aceasta este cea mai simplă metodă de a fi mereu asortată atunci când adaugi și ochelari de soare la ținuta ta. Ignoră geanta, însă, pentru că oricum nu o porți chiar tot timpul la tine. Alege în schimb o ramă a cărei nuanță să se găsească printre culorile bijuteriilor sau ceasului pe care le ai în ziua respectivă.

Cei mai mulți dintre oameni consideră că metalul – fie el argintiu sau auriu – este foarte versatil și merge cu orice. În general așa este, însă nu combina o ramă aurie la accesorii argintii sau invers. Efectul va fi unul neplăcut.

Nu te teme totuşi de culorile puternice. Anul acesta sunt în mare vogă lentilele colorate și metalizate. Asortează-le la niște haine la fel de colorate, chiar contrastante, și vei face senzație în club, scrie libertatea.ro.

  1. Ai grijă la culorile neutre și închise

Maroul, negrul sau nuanțele navy sunt ușor de asortat. Însă asta nu este o scuză pentru a fi comodă. Dacă, de exemplu, asortezi o ramă închisă la culoare cu haine pastel, efectul nu va fi unul tocmai plăcut. Niște rame gri, bej sau albastru deschis sunt mai potrivite pentru o astfel de ținută.

  1. Ce faci dacă ai îndoieli

Există ținute care sunt greu de accesorizat. Dacă ești într-o astfel de situație:

  • Alege o ramă care să nu aibă niciun element metalic, într-o culoare asemănătoare cu cea a carapacei de țestoasă. Experții spun că această nuanță merge bine cu aproape orice;
  • O pereche de ochelari clasici, negri, sunt foarte versatili. Este bine să ai cel puțin două astfel de perechi. Cei în stilul lui Jackie Kennedy sunt potriviți pentru o ținută elegantă, dar merg și la un costum office sau casual;
  • Este important ca rama să se potrivească și cu tipul tenului tău. Auriul și culorile deschise arată bine pe un ten de porțelan. Iar bronzul, cuprul și marourile vor pune cel mai bine în evidență bronzul.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu